Megane 3 rs ze szpera ale nie CUP?


Autor tematu
Biba
Posty: 4
Samochód: Megane III rs

04 mar 2020, 16:08  

Witam. Od dluzszego czasu poszukuje Meganki, konkretnie CUP. Znalazlem ciekawe ogloszenie, natomiast wlasciciel twierdzi, ze jest to wersja z sama szpera, bez zawieszenia cup i rs monitora. Jest to polift, 2014r. Stad moje pytanie, czy takie wersje byly dostepne, gdyz myslalem ze to wszystko idzie w parze. Z gory dzieki!

Dzwonilem teraz do ASO, gosc bardzo chcial pomoc ale powiedzial, ze on za bardzo sie na tym nie zna, natomiast informacje jakie mi udzielil: Skrzynia biegow oznaczenie PK4018 i „Mechaniczny mechanizm roznicowy”?

Awatar użytkownika

Vasterad
Real RS Owner
Real RS Owner
Posty: 2554
Samochód: Megane 4 RS

04 mar 2020, 17:54  

4018 to skrzynia ze szperą.

Po czym właściciel stwierdza, że nie ma CUP? RS Monitor chyba nie był równoważny z pakietem CUP.

Czerwone zaciski są? Można sprawdzić kropki na sprężynach i/lub numeru amortyzatorów.


Autor tematu
Biba
Posty: 4
Samochód: Megane III rs

04 mar 2020, 17:57  

No to taka skrzynia jest w tej. Nie mam pojecia po czym, zapytalem czy to CUP, odpowiedz jaka dostalem to ze nie jest to CUP ale ma szpere, ja nie mam doswiadczenia, dlatego pytam madrzejszych ode mnie :) tak, sa czerwone zaciski.

Awatar użytkownika

Vasterad
Real RS Owner
Real RS Owner
Posty: 2554
Samochód: Megane 4 RS

04 mar 2020, 18:00  

Jak są czerwone zaciski i skrzynia PK4018 to na 100% jest CUP. Zawieszenie pewnie też jest CUP. Gość chyba nie wie czym jeździ. :-P No chyba, że zmienił zawias na non-CUP. Egzemplarze bez pakietu CUP miały srebrne zaciski.


Autor tematu
Biba
Posty: 4
Samochód: Megane III rs

04 mar 2020, 18:03  

Dzieki wielkie za pomoc :) sadze, ze nie, pewnie po prostu nie wie co ma. Ale mysle, ze do rs monitora by jakos doszedl czy by tego chcial czy nie, dlatego jeszcze jedno pytanie - jest w takim razie jakas mozliwosc zeby go samemu jakos „dolozyc”?

Awatar użytkownika

Vasterad
Real RS Owner
Real RS Owner
Posty: 2554
Samochód: Megane 4 RS

04 mar 2020, 18:09  

Da radę, na forum megane.com.pl jest kilku gości, którzy aktywują RS Monitor w R-Linkach nawet w dizlach.

https://megane.com.pl/topic/46530-rs-mo ... ent=524455


Autor tematu
Biba
Posty: 4
Samochód: Megane III rs

04 mar 2020, 18:10  

Tak wlasnie myslalem, ze wystarczy to jakos aktywowac. Ciekawe tylko jakie sa tego koszty :)


neonomc
Posty: 84
Samochód: Megane II fake GT
Kontaktowanie:

10 mar 2020, 22:06  

Wychodzi na to ze to jest proste jak wyzerowanie immo albo wyczyszczenie crasha z kompa poduszek.
Moze ktos ma zbedny wyswietlacz z megane III zebym mogl poeksperymentowac i uruchomic rlinka?

Awatar użytkownika

usn
Fake RS Owner
Fake RS Owner
Posty: 625
Miejscowość: Warszawa_Ursynów_Piaseczno
Samochód: Megane III TCE

10 mar 2020, 23:23  

Może ktoś wcześniej wstawił skrzynię ze szperą i to cała tajemnica


MarcinekNu2
Fake RS Owner
Fake RS Owner
Posty: 275
Miejscowość: Puławy
Samochód: Megane II
Kontaktowanie:

10 mar 2020, 23:50  

neonomc pisze:Wychodzi na to ze to jest proste jak wyzerowanie immo albo wyczyszczenie crasha z kompa poduszek.

Nie mów, że już to zrobiłeś?


neonomc
Posty: 84
Samochód: Megane II fake GT
Kontaktowanie:

11 mar 2020, 0:07  

MarcinekNu2 pisze:
neonomc pisze:Wychodzi na to ze to jest proste jak wyzerowanie immo albo wyczyszczenie crasha z kompa poduszek.

Nie mów, że już to zrobiłeś?

Jedno i drugie wyzej zrobilem. Swap buda bedzie w tym tygodniu. Rlinka kupie wyswietlacz z allego i sprawdze zeby komus na aucie nie uwalic, ale ktos dal tak dokladne info ze nie da sie tego nie zrobic

  •   Informacje
  • Kto jest online

    Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości