Start stop


Autor tematu
janek206
Posty: 13
Samochód: Ford focus st

15 lis 2018, 17:28  

System start stop za czy przeciw?

Awatar użytkownika

klaudiusz76
Real RS Owner
Real RS Owner
Posty: 864
Miejscowość: Wawa/Siemiatycze
Samochód: Megane RS

15 lis 2018, 17:50  

Mnie wkurza


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika

Yerzo
Real RS Owner
Real RS Owner
Posty: 328
Miejscowość: Sp
Samochód: Megane RS

15 lis 2018, 20:12  

Wyłączyłem w ASO po zakupie
Renault Megane GT line 2011
Renault Megane RS 2015 Sirius
Obrazek

Awatar użytkownika

klaudiusz76
Real RS Owner
Real RS Owner
Posty: 864
Miejscowość: Wawa/Siemiatycze
Samochód: Megane RS

15 lis 2018, 20:19  

Oooo nie wiedzialem to też wyłącze :)


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika

usn
Fake RS Owner
Fake RS Owner
Posty: 275
Miejscowość: Warszawa/Ursynów/Piaseczno
Samochód: Megane III TCE

15 lis 2018, 20:49  

"Za" to tylko dla producentów aut. Kolejna metoda na wydojenie klienta.

Awatar użytkownika

Aro
Fake RS Owner
Fake RS Owner
Posty: 82
Miejscowość: Katowice
Samochód: Megane III GT

15 lis 2018, 23:47  

Yerzo pisze:Wyłączyłem w ASO po zakupie


A to ASO umie takie cuda robić? Też bym to dziadostwo chętnie wyłączył na stałe.

Awatar użytkownika

Yerzo
Real RS Owner
Real RS Owner
Posty: 328
Miejscowość: Sp
Samochód: Megane RS

16 lis 2018, 9:44  

Bez problemu to zrobią.

Ja to wyłączyłem w momencie jak zjeżdżając z "niemieckiej" autostrady włączyło mi się to dziadostwo. Samo zdrowie dla turbiny...
Renault Megane GT line 2011
Renault Megane RS 2015 Sirius
Obrazek


maxkorzen
Real RS Owner
Real RS Owner
Posty: 823
Miejscowość: Warszawa
Samochód: M3GT220@304 kombi

16 lis 2018, 20:25  

A mnie praktycznie nigdy sie je włącza.

Awatar użytkownika

Yerzo
Real RS Owner
Real RS Owner
Posty: 328
Miejscowość: Sp
Samochód: Megane RS

16 lis 2018, 21:10  

maxkorzen pisze:A mnie praktycznie nigdy sie je włącza.

Wrzuć na luz i puść sprzęgło ;)
Renault Megane GT line 2011
Renault Megane RS 2015 Sirius
Obrazek

Awatar użytkownika

yak
Real RS Owner
Real RS Owner
Posty: 137
Miejscowość: Kraków
Samochód: Clio IV Trophy

17 lis 2018, 13:39  

Yerzo pisze:Bez problemu to zrobią.

Ja to wyłączyłem w momencie jak zjeżdżając z "niemieckiej" autostrady włączyło mi się to dziadostwo. Samo zdrowie dla turbiny...


Według informacji z dwóch ASO w Krakowie, nie zrobią.
Jeśli masz pewność, że nie będzie z tym problemu, podaj proszę nazwę tego ASO, gdzie nie mają z tym problemu.
Przy okazji jakiegoś wyjazdu na urlop na pewno o ten serwis zahaczę :-)

\edit
Chodzi o Clio w moim przypadku, ale wątpię by sam model miał wielkie znaczenie.


Vasterad
Real RS Owner
Real RS Owner
Posty: 1849
Samochód: Megane 4 RS

17 lis 2018, 13:50  

Bo w Clio 4 się nie da. Tak samo w Megane 4.

Jedynie przez taki moduł https://www.carelectronic-webshop.de/en ... dule/a-21/

Ostatnio pytałem i znajomy mechanik w ASO powiedział, że próbowali nawet wgrać konfigurację po VIN z innego samochidu bez systemu Stop&Start.

Awatar użytkownika

Yerzo
Real RS Owner
Real RS Owner
Posty: 328
Miejscowość: Sp
Samochód: Megane RS

17 lis 2018, 18:17  

yak pisze:Według informacji z dwóch ASO w Krakowie, nie zrobią.

ASO Chróścicki Siedlce - zrobią to bez problemu.

Gdybyś dzwonił do nich, to szef serwisu, Pan Grzegorz chętnie pogada na ten temat. W razie czego powołaj się na żółtego RSa - będzie wiedział o kogo chodzi.
Renault Megane GT line 2011
Renault Megane RS 2015 Sirius
Obrazek


maxkorzen
Real RS Owner
Real RS Owner
Posty: 823
Miejscowość: Warszawa
Samochód: M3GT220@304 kombi

17 lis 2018, 20:29  

Yerzo pisze:
maxkorzen pisze:A mnie praktycznie nigdy sie je włącza.

Wrzuć na luz i puść sprzęgło ;)

Wiem :) jak to działa. Serio - bardzo rzadko u mnie sie wlacza. Dziś na jakieś 20 zatrzymań na światłach w czasie jednej podróży silnik wyłączył mi sie dwa razy. I zeby nie było silnik był rozgrzany.

Awatar użytkownika

yak
Real RS Owner
Real RS Owner
Posty: 137
Miejscowość: Kraków
Samochód: Clio IV Trophy

18 lis 2018, 12:30  

Yerzo pisze:
yak pisze:Według informacji z dwóch ASO w Krakowie, nie zrobią.

ASO Chróścicki Siedlce - zrobią to bez problemu.

Gdybyś dzwonił do nich, to szef serwisu, Pan Grzegorz chętnie pogada na ten temat. W razie czego powołaj się na żółtego RSa - będzie wiedział o kogo chodzi.


Dzięki serdeczne :-)
Na pewno prędzej czy później zadzwonię tam i będę chciał się umówić na ten zabieg :-)


wander  
Real RS Owner
Real RS Owner
Posty: 128
Miejscowość: Płock
Samochód: MIII RS CUP

18 lis 2018, 12:39  

No dobra, jeśli serwis to potrafi to myślę że i każdy posiadający clipa powinien to zrobić. Chyba że faktycznie to cięższy zabieg mechaniczno-elektryczny.

  •   Informacje
  • Kto jest online

    Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości